Pogosto zastavljena vprašanja

Za lažjo navigacijo med pogosto zastavljenimi vprašanji, vam s klikom na vprašanje ponudimo hiter odgovor.

Čas izvedbe je odvisen od zahtevnosti in obsežnosti vsakega projekta posebej. Za večino projektov običajno priporočam toliko časa, da zagotovim najboljše rezultate raziskave, ustvarjalnosti in izvedbe rešitve.

Ta spletna stran v osnovi predstavlja mene, Davida Praznika. Vendar pa vsa področja, ki so izven obsega mojega znanja, pokrivam s sodelavnjem z zunanjimi sodelavci različnih strok in tako ponudim kakovostno paketno storitev. Odvisno od vsakega projekta posebej in želje naročnika. 

Proces projekta poteka približno takole:
povpraševanje → sestanek → ponudba → potrditev in podpis pogodbe → 1. del nakazila plačila → začetek projekta → raziskava → strategija in konceptualizacija → oblikovanje → predstavitev tipičnih elementov in možnost dodatnih sprememb → potrditev → izvedba vseh elementov in okolja → predstavitev → potrditev → realizacija → javna objava / predaja končnega izdelka → 2. del nakazila plačila → podpora.

Seveda. Sodelovanje in komunikacija lahko nemoteno potekajo tudi na daljavo s pomočjo video klica, telefonskega pogovora in e-pošte. Če ste v bližini pa je vsekakor lepo, da se spoznamo v živo in si sežemo v roko.

Najverjetneje da, sicer pa svoje sposobnosti, raziskave in procese dela prilagajam potrebam in industriji stranke.

Po celotnem plačilu zneska, naročnik postane lastnik vizualnih elementov, s katerimi smo oblikovali projekt, izvajalec pa ostane lastnik kombinacije teh elementov. S tem zagotovimo oblikovno celoto in njeno funkcionalnost, naročnik pa ima ekskluzivno in trajno licenco do njene uporabe.

Če pa naročnik zahteva drugače, je možen prenos vseh avtorskih pravic, ki vključujejo materialne avtorske pravice, pravico do reprodukcije in predelave, kar pa se dodatno zaračuna. Po tem lahko uporabnik počne z rešitvijo kar želi.

Izvajalec ima v vsakem primeru pravico do objave rešitve na svoji spletni strani in ga navajati kot referenco v drugih medijih razen, če gre za rešitev, ki je poslovna skrivnost, kar pa dodatno opredelim že v pogodbi.

Vnos vsebine je primarno domena naročnika, lahko pa to delo prevzam jaz (ali naša ekipa), kar se dodatno zaračuna. Če je obseg vsebine velik, ponudim paketno ceno, drugače pa zaračunam po dogovorjeni urni postavki.

Rešitvi sta dve. Tematske fotografije lahko po ugodni ceni kupim v plačljivih foto-knjižnicah, če pa projekt zahteva bolj profesionalen pristop po naročilu pa najamemo fotografa (zunanji izvajalec).

Naenkrat prevzamemo le toliko projektov, kot jih lahko izvedemo. Tako vsaki stranki zagotovimo svojo pozornost.
Pošljite nam povpraševanje in dogovorili se bomo za ustrezen termin.

Seveda. Odgovori na pogosto zastavljena vprašanja so namenjeni osnovni predstavitvi dela z naročniki. Tako na enostaven način predstavim pomembna vodila in obrazložim osnovne pojme. Če vas še kaj zanima, me kontaktirajte. Z veseljem se bom odzval in potrudil, da vam učinkovito rešitev ponudim v dogovorjenem časovnem roku.